RX0 tar actionkamera til et nytt nivå

  • Foto
Sony RX0 - Nybrott Media AS

RX0

Sony har ikke bare annonsert et nytt kamera kalt RX0, men bryter også fra trenden med lavere nummer = mer kultivert kamera. Dette ser ut som et lite action-kamera og har således samme formfaktor som et GoPro kamera, men de kombinerer også det faktum at du kan bruke det som en tradisjonelt kamera for å ta bilder. Dette er en uvanlig kombinasjon, men likevel fristende for mange.

Den vanntette, støtsikre RX0 har en 1-tommers, 15 megapikslers (beskåret ned fra 21) sensor, og en 24 mm-ekvivalent f/4-linse, som tydelig skiller det fra GoPro-kameraer, som generelt har mindre sensorer med super- vidvinkel. Men kameraet mangler en zoom og mange av de andre nyttige funksjonene til et lommekamera som for eksempel Sony RX100. Så selv om det er lagt opp til det, så kommer du ikke til vanlig å gå rundt å ta snapshots med denne dingsen fra, her vil fortsatt mobiltelefonen din være mer tilgjengelig.

Flere muligheter

Det ser ut til at RX0 blir fremstilt som et slags modulært system for videografer som trenger robusthet og allsidighet som en GoPro, men som vil ha litt mer kontroll og kvalitet. Du kan bruke det som et B-kamera i studio og på location (avhengig av bildekvaliteten), du kan skyte fra flere vinkler (flere RX0’er kan synkroniseres sammen), du kan få et super slowmotion-opptak (opp til 960 bps), og mye mer.

Selv om prisen på i overkant av 8000 kroner kan være litt mye for folk som bare vil ha et kamera å feste til hjelmen, sykkelen eller surfebrettet, er det mange som ville velge RX0 i stedet for GoPro.

Dette er en merkelig liten enhet, som blir interessant å se om slår ann. RX0 blir tilgjengelig i oktober, og du kan allerede forhåndsbestille den hos Foto.no.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *