Nye kamera fra Panasonic og Fujifilm

  • Foto
Fujifilm X-H1 - LCD-skjerm

Denne uken kom det flere nyheter, derav nye speilløse systemkameraer fra Panasonic og Fujifilm. 

Fujifilm X-H1

Fujifilm hever lista og lanserer en ny toppmodell i en ny serie – X-H1 med bildestabilisator i huset. Fujifilm har gått fra å være produsenten av nisjeprodukter til en av de med virkelig stor bredde i sortimentet, fra X-A-serien som knapt importeres til Norden, via X-E og X-T til mellomformatkameraet, GFX50s. Og nå også X-H-serien som blir den nye toppmodellen av APS-C-kameraer. Foto.no var med Fujifilm i Lisboa for en test av kameraet, du kan lese om førsteinntrykket av kameraet og turen her.

Panasonic Lumix GX9

Dette er siste tilskudd på stammen i GX-serien, og ser ut til å være et solid kamera med mange av de smarte Panasonic-løsningene.

Det er naturligvis 4K video-mulighet (24/25/30p) og 4k Photo, der du kan ta 30 bilder i sekundet i 4K oppløsning og lett velge ut de nøyaktig riktige øyeblikkene etterpå.

Les mer om GX9 hos Foto.no. Produktet finner du også i deres nettbutikk her.

Panasonic TX200

Samtidig som de lanserer GX9, slipper Panasonic også et nytt kompaktkamera med lang zoom. Det er oppfølgeren til TZ100 som har fått navnet TZ200. Dette er et superzoomkamera med 1 tommers bildebrikke (samme størrelse som i Sony RX100-serien), men med hele 15x zoom. Det betyr at det dekker bilde-vinkler tilsvarende 24-360mm, og det er egentlig ganske formidabelt i et så lite kamera.

Mer om kameraet kan du lese om på Foto.no, samt handle i deres nettbutikk her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *