Ny og forbedret utgave av TG-5

  • Foto
Ny og forbedret utgave av TG-5 - Nybrott Media AS

Olympus TG-5 har blitt litt bedre på alle områder. Et godt og sikkert valgt for sommerens aktiviteter.

Ny innmat

Ny bildebrikke og ny prosessor. Prosessoren er den samme som sitter i flaggskipet OM-D E-M1 Mark II, mens bildebrikken har gått ned i oppløsning fra 16 til 12 megapiksler. Dette sier Olympus gir mindre støy og større dynamikkomfang, noe vi er kjent med fra tidligere.

Vanntett

Dette er et kamera som tåler mye fysisk påkjenning. Det er vanntett ned til 15 meter, frostsikkert ned til 10 kuldegrader, det tåler et fall fra 2,1m og tåler trykk opp til 100kg.

GPS

Kameraet har innebygget GPS og har i tillegg nå fått både trykkmåler, kompass og termometer.

Objektivet er uendret

Objektivet er det samme som før. Det har brennvidder tilsvarende 25-100mm f/2.0-4.9 Det er med andre ord ganske så lyssterkt på vidvinkel og ganske så lyssvakt på tele.

4K video

Den nye prosessoren gir kameraet merkbart mer kraft. Kameraet har fått PRO Capture-funksjonen fra Olympus E-M1 Mark II, som lar deg ta en kort sekvens med bilder i vanvittig fart. På E-M1 er det 60 biler pr. sekund. Du kan nå også ta opp video i 4K/30p eller 1080/120p. Du kan med andre ord få super oppløsning eller ta opp for slow motion avspilling.

RAW og makro

Dette er et av veldig få vanntette som tilbyr opptak i RAW. Det er en viktig funksjon for mange, og stemmer godt med at de nå ofrer megapiksler for dynamikkomfang og lavere støy.

En annen fin ting med TG-5, som vi også så på de to foregående modellene er makrofunksjonen. Den har flere nivåer, men med den kraftigste innstillingen kan du ta bilder av ting som nesten er usynlig for det blotte øyet. Et fint tilbehør er også ringblitsen som du også fungerte på TG-4 slik at du ikke blir hindret av skygger og feil lys. Funksjonen fungerer også under vann, selv med ringblits.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *