Arctic Pro Filter – et nytt kvalitetsfilter på markedet

  • Foto
Arctic Pro Filter Protector - Nybrott Media AS

Behovet for bruk av filtre endret seg i takt ved inntog av den digitale verden. I dag kjenner man igjen ordet filter i mer bare fysiske filter, både Facebook, Instagram og Snapchat har såkalte filter for å få frem uttrykk og andre bruker fotoredigeringsprogram for å få frem kontraster og farger i bildet sitt. Men for en naturfotograf er det fortsatt høyaktuell å benytte filtre.

Det finnes flere ulike aktuelle filtre på markedet, og de nyeste filterene som får svært så gode tilbakemeldinger er filterene fra Arctic Pro Filter. Dette er kvalitetsfiltre som er produsert i Japan og er klassifisert som “High End” filtre. Arctic Pro Filter har 4 ulike filter som bidrar til at du kan få frem det perfekte bildet med ditt objektiv.

Arctic Pro Filter Protector - Nybrott Media ASBeskyttelsesfilter

Beskyttelsesfilter er et filter som har til hensikt å beskytte frontlinsen mot skader.

Arctic Pro filter Protector er et enkelt, klart filter designet for generell beskyttelse for ditt objektiv. Dette optisk klare filteret påvirker ikke den generelle bildekvaliteten, samtidig bidrar det til å redusere støv, riper, fuktighet og andre elementer fra å skade objektivet.

Antistatisk
Et antistatisk belegg har også blitt påført filterets overflate for å gi enkel fjerning av støv og smuss, og som også er resistent for vann og olje som minsker avtrykk etter vanndråper og fingeravtrykk.

Dette filteret har et tykkere glass enn tradisjonelle filtre.

Arctic Pro Filter Protector Superior - Nybrott Media ASPremium beskyttelse

Ønsker du virkelig å beskytte dine dyrebare objektiv kan Superior filteret fra Arctic Pro Filter være alternativet.

Arctic Pro filter Protector Superior er et supersterkt filter som har et glass som nesten er uknuselig, noe som gjør at det er det ultimate filter for beskyttelse av ditt objektiv.

Ekstra forsterket glass
Filteret er så og si uknuselig og fremstår som 7 ganger så sterkt som tradisjonelle filter, altså det perfekte filteret for å ta vare på ditt objektiv.

Arctic Pro Filter Polarizer - Nybrott Media ASPolariseringsfilter

Med et pola-filter eller polariseringsfilter kan man forsterke og fremheve blåfargen på en skyfri himmel, herunder øke kontrastene mellom skyer og blå himmel. Sirkulærpolariseringsfilter fra Arctic Pro Filter er et filter i svært høy kvalitet.

  • Det gir en finere og klarer grønnfarge, f.eks. i en løvskog
  • Det reduserer reflekser i vann- og glassoverflater
  • Pola-filter kan redusere dis og tåke, så lenge solen kommer inn fra siden 90 grader i forhold til der du står

Arctic Pro Filter ND-filter - Nybrott Media ASGråfilter – ND filter

Et gråfilter også kalt ND-filter har som hensikt å slippe mindre lys inn til sensoren. Filteret påvirker ikke andre forhold enn mengde lys, dvs. at fargene forblir helt uendret.

Det er flere årsaker til at du ønsker å slippe inn mindre lys. Det kan hende at du ønsker å ta bilder av motiver med lang lukkertid. På dagtid med sterk sollys lar det seg ikke gjøre å oppnå lukkertid på mer enn kanskje 1 sekund, som oftest enda kortere. Ønsker du da å sløre ut vann eller fange skyer som beveger seg over himmelen, bør man ha lengre enn 1 sekund lukkertid. Dette kan et gråfilter eller ND-filter hjelpe deg med. Et annet bruksområde er å kunne benytte stor blenderåpning på høylys dag, for å sløre ut bakgrunnen.

ND-filtrene fra Arctic Pro Filter får du i 4 ulike typer:

  • ND8 reduserer lyset til 1/8, noe som tilsvarer 3 blendere (3 stopp)
  • ND16 reduserer lyset til 1/16, noe som tilsvarer 4 blendere (4 stopp)
  • ND32 reduserer lyset til 1/32, noe som tilsvarer 5 blendere (5 stopp)
  • ND64 reduserer lyset til 1/64, noe som tilsvarer 6 blendere (6 stopp)

Distributør og leverandør av disse filterene i Norge er Foto.no, og du kan kjøpe de i deres nettbutikk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *