Insta360 One – flere muligheter

  • Gadget
Insta360 One - Nybrott Media AS

Insta360 har hatt noen imponerende utgivelser så langt. Det lille selskapet har slått seg stort opp og blitt kjent gjennom sine to 360 kameraer som kan festes til din smarttelefon.

Nå har de annonsert One, som tar steget videre fra sin forrige modell “Air”. Det er tydelig at de har sett mot sine konkurrenter når de har tenkt design, og har fått til et lekkert design et actionkamera verdig. Noen nye kule funksjoner finner du i funksjonene som “bullet time” video hvor du kan svinge kameraet over hodet og få noen utrolige klipp. Automatisk tracking av objekter eller personer samt automatisk fjerning av selfie-stenger. I tillegg har det også noen praktiske funksjoner vi i dag bare ser på de dyreste modellene av 360 kameraene som for eksempel stabilisering.

Software

Her er det kanskje Insta360 One skiller seg ut fra å være bare å være en kul gadget til en skikkelig kul gadget.

Hardware

Maskinvaren er ikke revolusjonerende med helt grei som 4K-video med 30 bps og 2048×512 ved 120bps som ser svært kult ut.

Bildeoppløsningen har fått en stor oppgradering, 6912×3456 er faktisk enda mer enn Nikon KeyMission 360. Den lar deg til og med skyte RAW i tillegg til standard jpg.

Insta360 One har innebygd stabilisering gjennom en 6-akses gyroskopisk stabilisering, Bluetooth, SD-kort og leveres med et batteri.

Du får opptil 70 minutter med video per ladning, noe som er mer enn konkurrentene, men om det er 70 minutter med 4K-video sier produsenten lite om.

Free Capture

Free Capture-funksjonen lar deg ta opp en 360-video, og deretter redigere den til en standard flat 1080p-video som du kan bruke og dele hvor som helst.

Bullet Time

La oss starte med “Bullet time”. Du kan svinge One rundt hodet ditt som et helikopter. Den tar opp film i 120bps, og interpolerer deretter “bilder” til hele 240 bps. Når du da ser på filmen i 30bps, ser det ut som en slags slow-motion-video hvor man skulle tro at en drone sirkulerer rundt deg.

En annen kul ting er fuksjonen automatisk fjerning av selphystick, noe den bare gjør helt enkelt. Programvaren vil automatisk slette en selfiestick, slik at opptaket ser ut som det ble skutt via en nærflygende drone.

Appen lar deg til og med spore et motiv automatisk. For øyeblikket er appen nå kun tilgjengelig for de med iPhone, men det proklamerer for at Android versjon snart er på vei.

For å ta steget enda et stege videre på foto- og videofronten har de også laget praktiske tilbehør som et vanntett hus (fungerer ned til 30m), et stativ, en selphystick, hjelmfeste, dronefeste og et sugekopp-feste som kan kjøpes separat.

Insta360 One kan du kjøpe hos Foto.no. Prisen er satt til 3499,-.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *