OL i Brasil uten droner fra DJI

OL i Brasil uten droner fra DJI

OL i Brasil – uten droner

OL i Brasil blir uten droner fra DJI. Rett før OL sendte DJI ut en software-oppdatering som gjorde at deres droner ble omfattet av restriksjonen «NO FLIGHT SONE».

Dette gjorde de på oppfordring av det brasilianske forsvaret som ønsket at ingen droner under OL skal oppholde seg i eller rett utenfor arenaen. Det gjelder også militære områder og flyplasser.

Restriksjonen vil vare så lenge OL i Brasil pågår. Skulle du være i området med drone, så er følgende steder omfattet av restriksjonen; Rio de Janeiro, Sau Paulo, Brasilia, og noen andre Brasilianske byer i nærområdet.

Stolte

– DJI er stolte over å kunne hjelpe lokale myndigheter med å knytte restriksjoner som påvirker sikkerheten til et slikt høytprofilert arrangement. De ønsker å være med på å sikre områder av sensitiv karakter – sier Manual Martinez, DJI Latin Amerikas kommunikasjons-direktør.

Hovedmajoriteten av DJIs dronepiloter vil garantert ta dette til etterretning, men de ønsker ikke å ta noen sjanser knyttet til dette høyprofilerte OL arrangementet i Brasil.

Dette er heller ikke første gangen de lager slike restriksjoner gjennom software-oppdatering. Også EM i fotball i Frankrike var også omfattet av «No Flight Sone». Også høyrisiko politiske arrangementer blir også omfattet av software-justering fra DJI. Eksempelvis blir de viktige G7 møtene og flere politiske arrangementer i USA omfattet av restriksjonene.

Hva sier loven i Norge?

Det er ikke tillatt å fly modellfly over eller i nærheten av militære områder, ambassader eller fengsler uten etter tillatelse fra stedlig leder.

Det er ikke tillatt å fly modellfly i restriksjonsområder opprettet med hjemmel i luftfartsloven eller politiloven. Det er ikke tillatt å fly modellfly over eller i nærheten av et sted nødetatene eller Forsvaret har etablert et innsatsområde i forbindelse med ulykke eller annen ekstraordinær hendelse.

Uten tillatelse fra lokal lufttrafikktjenesteenhet er det ikke tillatt å fly modellfly nærmere enn 5 km fra en lufthavn.

Stikkord: ,

About The Author

Nybrott
Nybrott Consulting driver med droneflyvning for private og kommersielle aktører samt stat og kommune. Nybrott Consulting leverer også grafiske og nettbaserte tjenester.
Hva er din mening?

No Comments

Leave a Reply

THEY'RE THE BEST

VÅRE PARTNERE

VI ER ALLTID HER FOR DEG

KONTAKT OSS

Har du generelle spørsmål, tips eller ønsker du å få tilbud på et oppdrag? Vi er alltid her for deg, så ta gjerne kontakt, så svarer vi deg så fort vi kan!

Adresse:

Kirkelia 3
1925 Blaker

Mobil:

+47 46 37 37 37