Intel med ny Drone

Intel med ny Drone

Intel: Bedriften som er mest kjent for å levere prosessorer har nylig avholdt sin IDF-konferanse. Her presenterte Intel en nyvinning på en drone med teknologi med nye spesielle egenskaper.

Intels tar steget inn i dronemarkedet med sin drone som har fått navnet «Aero». Den retter seg i første omgang mot utviklere og entusiaster, og er tilsynelatende ikke tiltenkt massemarkedet ennå.

Aero

Brian Krzanich viser frem den nye dronen Aero

Brian Krzanich viser frem den nye dronen Aero (Foto: Intel Corporation)

CEO Brian Krzanich viser frem den nye teknologien på IDF-konferansen.

Intel Atom-prosessor og RealSense-sensor

Aero byr på Intels avanserte 3D-kamera RealSense, som har begynt å dukke opp i en god del produkter den siste tiden. Den har også en potent, firekjerners Atom-prosessor om bord.

Dette skal gjøre dronen svært allsidig og intelligent. Den vil blant annet være i stand til avanserte selvkjørende egenskaper samt sofistikert kartlegging og fotografering av omgivelsene i hele tre dimensjoner.

 

Intelligent navigering

I videoen under demonstreres det hvordan dronen kan foreta avansert navigasjon gjennom hindringer og legge alternative ruter på egen hånd mens den følger etter dronepiloten eller brukeren, basert på hvilke hindringer som befinner seg i nærheten. Dette er mulig med den nye RealSense-sensoren som foretar en «3D-skanning» av omgivelsene.

Mer informasjon om Aero finner du hos Intel, og demonstrasjonsvideoen av Typhoon H med RealSense ser du under.

Fakta om Intel

Selskapet er en amerikansk produsent av mikroprosessorer. Firmaet ble grunnlagt i 1968. De var også en tidlig utvikler av SRAM- og DRAM-type minnebrikker. Selskapet har tidligere hatt et nesten-monopol på x86-prosessormarkedet, men har etter hvert fått konkurranse av AMD. Det finnes også produsert av VIA Technologies, men disse har ikke blitt noen suksess.

Intel produserer blant annet seriene Pentium, Celeron, Core i3, Core i5, Core i7, Xeon og Itanium. Celeron\Celeron D og Atom er et billigere alternativ som er beregnet til mindre kontor og nettbruk.

Intel lagde også Core 2 Extreme Edition, som var den første firekjernes-prossesoren til salgs for forbrukere, som ble den andre prosessoren iCore-serien.

Stikkord: , ,

About The Author

Nybrott
Nybrott Consulting driver med droneflyvning for private og kommersielle aktører samt stat og kommune. Nybrott Consulting leverer også grafiske og nettbaserte tjenester.
Hva er din mening?

No Comments

Leave a Reply

THEY'RE THE BEST

VÅRE PARTNERE

VI ER ALLTID HER FOR DEG

KONTAKT OSS

Har du generelle spørsmål, tips eller ønsker du å få tilbud på et oppdrag? Vi er alltid her for deg, så ta gjerne kontakt, så svarer vi deg så fort vi kan!

Adresse:

Kirkelia 3
1925 Blaker

Mobil:

+47 46 37 37 37